31 mars

då är jag här igen och skriver alltså, de blir de det blir (:
lugn dag på praktiken, vi fixade stallet och gjorde klart allt där sen packade vi transporten och åkte till ella karin med azella, så hon och arrandir ska komma ifrån varandra ett tag så han slutar tutta. så hon blir kvar där ett tag. mamma kom och hämtade mig och vi åkte till hudik för att ta första vaccinations sprutan mot gardasil. kändes ju knappt något alls, skönt (: jag som gruvat mig. men någon som vet om dom andra två gör ondare? :p

iaf så har jag suttit nu när vi kom hem hela kvällen med körteori och jobbat ikapp de dom gjorde först träffen, och läst lite till inför körningen i morgon, se upp mellan 08.40 och 09.10! då kan de hända saker så stanna innanför dörrarna då ;) har precis hoppat ur duschen nu så nu blir de läsa lite teori till innan sängen väntar (: känns bra att jag ska köra lite med pappa inne i köpingen innan lektionen (= önska mig lycka till.

ha de bäst <3

29 mars

praktik i dag igen, i grå trist väder :/ men sånt är livet. två hästar fick röra på sig iaf, Nancy på volten och mac red jag ut på. Millan hade varit lite svullen i ena bakbenet. vi red ut i går och jag sa direkt att något var fel men vi såg inget och de kändes bara konstigt i skritten så vi fortsatte lite lugnt, men de var tydligen något som inte var rätt ändå, så hon fick vila i dag. borstade bort typ ton vis med hår från henne och Azella ist, lite finare blev dom :) sen lite småfix och sånt i stallet innan hemfärd. åkte ner till körskolan och frågade hur jag skulle komma igång med körkortet så i morgon blir de ev kurs, har missat en gång men fick hoppa in om jag vela. har inte bestämt mig om jag ska plugga själv eller om jag ska gå på teori gångerna. får se hur jag känner i morgon.
men sitter iaf hemma nu bara och ska äta snart och sen blir de duschen innan jag far mot Gävle =D trevligt trevligt. så de blir en tidig morgon i morgon när jag måste åka tåget tillbaka till ljusdal för praktik, men sånt är livet.

ha de bäst<3


25 mars

snart är de verkligen slut på mars med, skönt att vi kommer ett steg längre mot våren (:
praktik i dag, hann med att göra en hel del faktiskt, först fixade jag stallet medands linda bakade. gjorde rent och sprutade korven och sen red jag millan på volten, linda hade lite lektion så de gick bra =) övade lite upphöjda bommar och sen hoppade lite, duktig millan. sen så hade robert börjat göra hinderstöd, +++ på det :D kul med tanke på att vi bara haft ett par dukar tidigare. sen så red jag ut en stund på azella, skrittade lite bara, med helst av allt vela hon nog galoppera i fullfart, men sån är hon, pigg som ja vet inte vad :p men nu är de inte långt kvar innan de kommer en till liten krabat till kurrbo, i mitten av juni så fölar hon, får se vad det blir för något denna gång. men i vilket fall som helst så städade jag lite i stallet med innan jag sen åkte hem. en råtta eller ja snarare en mus har de flyttat in där med, tror ni jag blev rädd när jag hör hur de prasslar eller, shit. jag hatar verkligen såna små djur. den var och försökte ta sig upp ur en fodersäck, tur att säcken var tom så jag sprang ut med den och bara kastade iväg den, musen borde nog blivit lite yr i huvudet efter att jag smälde till den med en spade sen så den flög iväg, aldrig att en sån ska få komma nära mig.

men väl hemma så blev de duschen och sen göra sig klar, tog tåget till gävle vid 18, så då träffade jag R (: vakna först vid 6 och blev klarvaken och låg vaken kanske en timme men sen somnade jag äntligen om, klev upp vid 9 typ och åkte in till stan sen, hittade nån tröja och underkläder, allt annat med andra ord än vad jag skulle titta efter. varför är de så tråkigt att titta på skor,, usch.. så de får vänta ett tag fast än jag behöver dom typ nu.
så nu sitter jag i lägenheten igen och har nyss stoppat i mig 2 hårdmakor, så blir de när man inte går i skolan och bor här hela veckorna, men de går bra de med, jag överlever. får se vad som händer nu resten av dagen.

i morgon ska jag nog först försöka hinna upp till stallet och rida, sen vara barnvakt på kvällen till pappas kompis barn, dom skulle iväg på nån fest, så jag kommer tillbringa kvällen med två ungar i ämbarbo :) får se hur det gå..
så jag kommer nog bli där hela kvällen, om jag känner dom rätt, eller ja pappa rätt ;) haha.
men nu får det vara nog för mig, ska lägga mig och kika på tv en sväng nu och läsa lite.

ha de bäst<3

23 mars

ännu en dag i stallet och på praktiken, i morgon lika så.
men har städat hela stallet i dag, eller iaf i sadelkammaren, gjort millan lite renare, ridit Millan och Mac, promenerat med Korven och Troja (: så allt ha flytit på i vanlig ordning alltså. får se vad som händer i morgon, anna åker med Millan till sjöbo på kvällen så henne behöver inte jag ta iaf. kanske ska sätta fart på nancy och fetmagen igen ;) lät som en bra ide tycker jag. knäppte lite bilder på älsklings korven i dag med :)



just nu sitter jag hos famor och farfar, tidigare i kväll var de kalas hos görans syster, trevligt (:
men nu väntar sängen på mig, har börjat läsa en bra bok med så ska nog läsa igenom några kapittel innan jag somnar.

ha de bäst <3

22 mars

herregud va tiden rusar iväg. snart är mars månad slut också :o närmare och närmare till sommaren :D

jag lever verkligen i ett hektiskt liv och hinner heltenkelt inte ta tiden att skriva i bloggen längre, en förändrig skulle ha varit bra. kanske ska försöka fixa ihop en ny dessign snart så får vi se hur de går med det. jag är ju liksom inte så bra på de där ;p

okej vad har hänt den närmaste tiden. skola som vanligt och trevligt sällskap då stunden tillåter =) en massa plugg och en hel del hästar, har varit iväg på 2 dagars dressyr träning med Millan till bergåkra gård och ridit för Sigrid bergåkra och Helena aronsson, sen varit i stallet här i Tallåsen en hel del. har inte haft tid för de på länge heller, men jag börjar hitta tillbaka vilket är hur härligt som helst, en plats att koppla av på och tänka på allt som rör livet... så nu fortsätter vi med ridningen och träningen, så 24 och 25 April åker vi iväg på "säker häst träning" ( SäkerHäst-träning innehåller miljöträning / vänjningsövningar som bygger på att lära sig hästens naturliga beteende och träna med utgångspunkt från detta) ska bli intressant faktiskt sen siktar jag och millan framåt på Trail Clinic med Emelyn Norell I mitten av Juni :) sen så hoppas jag på mer träning i sommar med henne, men nu ser de ut så där iaf (: vi får se vart de slutar, men just nu känns de som om sommaren är långt ifrån vissa dagar. men den kommer hoppas jag :D

Praktiken har börjat så nu är jag hos Linda i två veckor framöver och sen väntas det påsk lov (:
dagen har varit bra, åkte från gävle redan vid 6 i morse, tillbringade gårdagen och natten där sen när jag kommit upp till stallet började vi med att göra klart stallet innan veterinären skulle komma och kolla på korvens mun :/ tråkiga nyheter från henne. men vi hoppas han blir bra inom nårga dagar med lite pencilin (: sen så gjorde vi klar bonzai, han fick longeras med sadel och träns sen var de dags att hoppa upp för mig, men så underbar kille, bryr sig inget alls varken när man sadlar eler sitter upp, tummen upp för han. troja försökte vi longera lite, men den lilla bruden villa inte alls gå, lik sín mamma! även om hon inte vela gå många steg vad vi än gjorde så är hon som en sogo häst att kolla på, bilder kommer hoppas jag på :) måste hitta sladden till mobilen bara. sen red jag mac på voten och övade lite bommar innan vi sist skrittade ut, underbart väder i dag har de varit med, älskar våren bara det är sol och varmt.

just nu sitter jag bara här och slappar och försöker inse att jag måste plugga, men de får nog bli i morgon ist. jag är verkligen expert på att skjuta upp grejor. julgardinerna hänger ju till och med kvar i mitt rum :s :/ kanske på tiden att ta ner dom eller vad säger ni?!

nej nu tänker inte jag skriva något mer här för i dag.
ha de bäst :) <3


10 mars

har inte haft något alls att skriva om, eller har helt enkelt inte haft tiden och orken till det.
men nu ska de bli annat, ska försöka bli bättre på att uppdatera. sitter i skolan nu så skriver senare i kväll ist.
vad är de som har hänt med mig, har verkligen ingen ork eller lust att skriva just nu.. det får bli när jag blir skriv sugen typ :P haha.

ha de bäst tills dess iaf <3

RSS 2.0