Torsdag :)

Så var det redan Torsdag och snart är det helg, riktigt skönt faktiskt :) fast min helg ska bestå av flytt och stallsjour.
Efter som min klass i morgon ska åka till Glben horse show så blev jag kvar i Gävle i natt och packar i hop lite inför flytten på söndag, så härligt det ska bli att flytta nu äntligen :D så lite ovant att vara kvar på en torsdag med de gick bra. Bussen går klockan 8 i morgon så de blir till att hoppa upp med tuppen, synd bara att jag inte har någon här som kan väcka mig, annat är de hemma där den skriker nästan varje morgon. ska bli skoj att åka till globen i morgon och kolla, jag har ju aldirg varit på horse show förut så de blir spännande. Hoppas jag bara hinner med 9 tåget hem i morgon kväll nnär vi kommer från stockholm, annars blir de lite kaos efter som jag på Lördag har tagit på mig en stalltjou åt en tjej. så måste komma hem är då i Ljusdal 10 över 11 snacka om att de blir sovning på tåget då. I måndags då det var så mycket snö här i gävle och nu bara smälter allt bort :/ var även nära på att ramla i dag när vi gick till bibblan men jag höll mig på bena iaf ;) Snacka om att det är knepigt när man lånar böcker här i gävle, vi fick fråga om hjälp xD lite annat emot för ljusdal.
Fick även min lön i dag så de känns det riktigt bra med lite pengar och i morgon kommer studiebidraget :) Jag vill handla, får se om de kanske blir valbo en sväng på söndag när jag flyttar skulle behöva in på ikea :)
Snart är de lov med, härligt att få vara hemma en hel vecka. Och jag saknar margit riktigt mycket, vi som alltid har hållit ihop och nu helt plötsligt träffas vi inte alls ofta.. får bli ändring på de är även lite sugen på att åka ner till henne och hälsa på någon helg  : ) Är lite sugen på att ha årskort i öje, någon mer som ska ha?  :)


  söttösen min <3     




Pussss hej <3

Måndag.

Gud va tiden går fort och det är väl tur, det har redan gått en vecka sen jag skrev sist och jag kommer varken ihåg eller har tid att skriva längre.
Förra veckan var en helt vanlig vecka förutom att jag var sugen på att åka hem på Onsdagkvällen efter stalldagen så de gjorde jag, rätt skönt att åka tåg faktiskt men en bärbardator hade inte suttit fel så man kanske kan få lite läxor gjord på tåget.
Torsdag morgon satt jag mig på tåget igen och åkte till skolan lite ovant att man nu sätter sig på ett tåg i 2 timmar för att komma till skolan när man förut satte sig på bussen och var framme på 20 min ungefär. vilken skillnad. Skulle vara rätt intressant att skriva upp hur många gånger i veckan jag åker på ett år och sedan till timmar, de blir nog en hel del. va less jag sen ska vara efter 3 år på att åka tåg.
 Torsdageftermiddar var de utvecklingssamtal så då kom mamma ner och fick då även lite sällskap på väg hem.
Fredag hade jag sovmorgon och vid 1 åkte jag upp med Helena till henne och hade praktik, lär mig något nytt varje gång jag är där. Mamma och Göran hade åkt iväg till östersund så på kvällen kom mormor till oss. (Vi måste ju ha barnvakt HAHA xD ) nej då men roligt hade vi, Anna var med agnes oxå så vi passa på att lära mormor tecken så kort blev det typ hela kvällen och idol förstås : ) Johan borde ha åkt ut.

Lördag förmiddag åkte jag upp till Kurrbo med Anna och red lite, även lite premiär  för Nancy blev de efter att hon har stått med föl i sommar men nu är vi igång med henne oxå.
Lördag kvällen var vi bjuden på mat till pappa och även farfar,farmor och sandras mormor och moffar var där.
åkte hem och bara vila.

Söndag var en slappdag, åkte upp med agnes till Kurrbo runt 1  och red lite och fy fan va kalt de börjar på att bli nu, riktigt kalt och massa snö har de kommit. på kvällen blev det till att packa klart de sista, kolla även vad jag ska ha med mig till helgen för grejor, flyttar ju då :D hoppas det blir bra nu.
Sen på kvällen gick jag även ut och gick en sväng, så härligt att bara få komma ut själv och tänka på något annat ett tag, var ett tag sen sist, men de jag inte fattar är hur jag ska klara mig. Trodde inte det skulle bli så här jobbigt, kom tillbaka.
Vet att de är väldigt svårt att säga så efter sån kort tid men de är något speciellt som jag inte riktigt kan sätta ord på.

I morse var det till att hoppa upp och ta tåget igen till Gävle, känns riktigt tråkigt att kliva uppp klockan 5 när man vet att man inte börjar förens kvart i 10. men men sånt är livet om man ska vara hemma på söndag kväll.
SKa nog börja åka ner till gävle på söndag kvällar hädanefter bara att veckan känns så otroligt lång då och den här veckan kommer bli jobbig den med, ska vara kvar tills på fredag.
För på fredag åker hela klassen ner till globen och tittar på International Horse Show :D så roligt,s en när jag kommer därifrån halv 9 på kvällen så åker jag till Ljusdal för på Lördag har jag tagit en stalljour åt en som jag inte vet vem är för hon kunna inte så då blir de upp med tuppen, 8 ska man vara där.
Och söndag blire äntligen flytt, ni anar inte hur mycket jag längtar så kom gärna och hälsa på..  :)

Jag saknar en viss person sjukt mycket de var de här som vekligen inte fick hända och de jag var rädd för, men du ska veta att jag altid finns här för dig och att jag aldrig lämnar dig.

Sjukt mycket snö är det här i gävle oxå och lika så hemma i skansen när jag vaknade hemma i morse. mysigt med snö, men jag hade hoppats på att det var riktigt bart på gångvägarna här i gävle så jag kunna ta ner min cykel till helgen men får se hur de blir med det nu, bara att jag blir så envis nu när mamma säger att jag inte ska för det är för mycket snö. 
 
Massa plugg har jag oxå som ska vara klart så blir nog att jag måste sätta mig en sväng med engelskan nu som ska vara klar nästa vecka.

Jag vill, jag vill, jag vill, jag vill


                               

(=

hejsvejs :)

var ett tag sen jag skrev nu, men förra veckan var bra och de som är ännubättre är att vi nu är klar med mosters stall ;)

I dag var jag en sväng upp till kurrbo med syster sandra,, gick faktiskt riktigt bra för hon :) nu i kväll blev de bara slapp i soffan som även gårdags kvällen blev, riktigt skönt faktiskt, men i morgon hoppas jag på kurrbo igen, vet inte hur de blir för det blir alltid nån som får hoppa över synd nog nu när korven har problem med ögongen :/  stackar..
Men i morgon blir de väl iaf att jag ska upp till Helena och ha praktik, vill inte men de måste göras.. får se hur de blir med tiden för hon har inte hört av sig än....

och ett stort PLUS är att jag nu flyttar snart.. om exakt 15 dagar :D

puss å hej <3 

:)

Hejsvejs :)
 Gårdagen och dagen har varit bra. är äntligen klar med mosters stall rapporten nu oxå, återstår bara att läsa igenom vilket jag längtar till, den är ju faktiskt på 20 sidor typ så de tar väl en timme eller nått. ;P Haha...
 I morgon är de ridskoledag igen och + att jag har glömt min vinterjacka hemma så jag kommer väl få frysa :/ men men,,
För övrigt närmar de sig flytt och jul lov fortare än vad man tror :D Petra och jag gjorde en kalender i dag och ska börja pricka av för varje dag.. : ) 
Och att jag nu längtar hem :D längtar även väldigt mycket till maj då jag får mitt syskon :D 

Och att jag nu känner som förr, jag vet varken in eller ut och vet heller inte vad du tycker, de är svårt de här.. väldigt väldigt svårt också.. men jag ger aldrig upp verkar de som <3
 

  


Tjoho, nu blire flytt :D

Lägenheten var bra, så nu flyttar jag den här månaden :) ÄNTLIGEN

hejsvejs <3


:) :D

va tiden går fort, de är redan Lördag :)
I morgon åker mamma och jag till Gävle för att kolla in nya lägenheten, hoppas den är bra.
Dagen har spenderats uppe i Kurrbo, troja blev stor bebis nu med grimma och allt. lite uppfostring behövs, sådan mor sådan dotter.. Först sladda anna och jag ridvolten iaf så vi skulle kunna rida där eftersom de är jätte halt på vägen så dom hade nog slagit av sig alla ben om dom gick där. men på volten gick de bra och rida.. lite bom och hörn övningar fick de bli i dag :) Sitter just nu hos pappa för åkte hit och fira han på farsdag fast lite i förväg eftersom jag inte är hemma i morgon.. i kväll blir de väl mys med familjen :)
Och har jag för den delen berättat att jag ytligare ska bli storasyster igen :D trodde aldrig det var sant när jag fick höra de så jag börja grina, men kul kul ska de bli, så nu kommer de väl att jag åker hem varje dag från Gävle :D så roligt. 

hejsvejs <3 


höstlovet + massa mer roligt :D

Det allra första jag ska skriva är att jag nu på Söndag ska kolla på lägenheten vi hittat :) fått reda på att den ligger i Brynäs nu och jag säger en sak, jag vet inte vart de är :) xD lyckat Maja, men tror att det inte var så långt från tågstationen.. 
Hoppas den ser bra ut och att det då kanske blir flytt redan innan den här månaden är slut :D tjoho.. då får ni komma och hälsa på mig.. 
I dag var de matte prov oxå, men kändes som om de gick bra iaf så får se vad de blir för resultat ;)
I mogron är de ridskole dag och det innebär ridning och en massa teori + prov på ytterlära. plugg plugg plugg. 
Torsdag är de hem färd igen vilket ska bli härligt.. :D  

LÄS LÄS LÄS  vidare nu.. stanna inte för att de ser jobbigt ut, för de blev ju en hel delskrivet i dag ;D

Det jag allra först kan börja med att skriva är att vecka 45 hade vi lov och det är de lovet jag nu ska berätta om..
Det börja på Fredag, jag kunnde inte åka iväg på min praktik eftersom hon jag skulle vara hos inte kunde, så då blev jag hemma hela dagen tills Anna och jag på eftermiddagen åkte upp till edegården för att städa, har ju fått jobb där nu och ska städa 2 timmar i veckan på fredag kvällar, inte precis en bra dag, men men.. pengar pengar :)
kvällen spenderades efter de hos Anna där de blev idol och kladdkaka som vi bakade för att ta med till stalltjouren hon skulle ha på Lördag och som jag oxå skulle med på :)

Lördag var det till att hoppa upp tidigt för att åka iväg ner till sjöbo och ha stalltjour med Anna :) Lördag kväll åkte jag ner till Mathilda för att sedan gå på dex  :) Lördag kväll ska vi inte gå in mer på vad som hände. det är en hemlis..  fattar inte att jag kunde, men verkligen super kul hade vi iaf :) Åkte hem med margit på natten och var väl hemma till runt 3 :/ lagomt trött man var då. 

Söndag, vad hände då? jo det blev en packnings dag och vilo dag inför veckan som skulle spenderas uppe i Kurrbo :)
Så kom måndagen och upp tidigt för att åka ner på ljusdal och handla mat för hela veckan, vi hämta upp anna och vi for sedan iväg.. Handla handla. jag kan säga att det inte blev alls lika mycket mat som de blev förra höstlovet för ett år sedan... Vi har blivit duktig att handla nu, Men efter de när mamma skjutsade upp oss till kuttre så såg de väldigt lite ut när vi packade in i kylen och skafferi, men hoppsan vi klarade oss och vi kom hem med mycket mat den här gången med, jag fattar inte, vi borde inte äta något alls när vi är där uppe :o
Måndagen var vi kvar i kurrbo hela dagen och då blev de ridning + longering utav Bonzai, kan bara säga ett ord om han och de är att han är så jäkla söt + att han nu har blivit väldigt duktig på det dära.

Kvällen blev lugn och vi var mesta dels inne hos linda tills det blev tid nog att släppa in hästarna.. och den historien ska vi inte gå in på nu :) mer än att hästarna inte villa göra som vi villa att dom skulle göra.
Kvällen flöt på och lite film tittande blev de, men anna hade glömt sin dvd dosa hemma så vi fick leta fram en svensk film att kolla på men de gick bra de med...

Tisdag morgon hade vi klockan stäld på halv 10 då hästarna måste ut, vi red och longera även i dag och den här dagen tog vi även med bonzai upp till stallet alldeles själv, så duktig han var, lite träns och sadel träning blev de men sadeln var väldigt läskig, uscha... kvällen blev till att åka ner till sjöbo för anna hade ridning då.. och fy va kalt de är att åka moppe nu.. så den blev undanstäld den här veckan, synd när man nu inte kan åka när man vill och jämt måste fråga om skjuts men hoppas på att snön och halkan försvinner snabbt.. Den här kvällen flöt på bättre om man tänker på insläppet, hästarna lyssna och vi prova en ny teknik, den som gick bättre.
film även denna kväll blev det och gud va rädd man blir om någon väcker en när man nyss har somnat.. fy Anna. jag fattar inte att hon jämt lyckas skrämma mig och aldrig jag henne, de får de bli ändring på..

Onsdag började väl bra, eller kanske inte anna hoppa upp klockan halv 7 tror jag för hon skulle till hudik med hennes mamma. så jag blev kvar själv i kuttre i dag.. själv klev jag upp 20 över 9 för att släppa ut hästarna och själv i dag så släppte dom i lilla hagen alldeles intill stallet så bara att öppna dörren så är som i hagen, praktiskt må jag säga och bara att öppna dörren sen där dom ska in så hittar dom själva in till boxen :)
men som tur var kom linda ut och hjälpte mig lite, eller ja på och av med täckena.
Dagen blev bra och jag var mesta dels med linda och familjen hela dagen, höststädning i kurrbo blev det :) både ute och lite inne (=  När klockan blev mycket och närmade sig 5 fick jag låna moppen och åka på ede gården och städa, tjoho, roligt roligt. gick ju lite snabbare än moppen och + att jag slapp halka av vägen.. Anna kom tillbaka och de blev middag i form av tonfisksallad om jag minns rätt. Rätt lugn och trevlig kväll. men när de närmade sig kväll och lägdags började nervositeten komma fram....

För i dag Trsdag blev de upp och hoppa med tuppen klockan kvart i 6.. :7 men vad gör man inte för att åka iväg på clinic i delsbo med Mac :) Linda hade förden delen Millan oxå, så Anna blev utan häst denna gång..
 vi åt frukost och kuta ut i stallet för att packa klart allt med sadel,träns och allt annat som skulle med..
Linda kom ut runt 7 och då slängde vi ut hästarna som inte skulle med i hagen och dom andra lasta vi in itransporten, väl framma i delsbo runt kvart över 8 var de bara att sätta igång att bära in grejor i stallet och hästarna hade fått en dagbox att låna, 08.50 skulle jag sitta på hästen uppvärmd och klar, första passet gick faktiskt bra, bättre än väntat eftersom jag var så nervös. Linda red hon med och de gick väl bra, men Millan är ju inte så utbildad än men med rätt träning så kommer de bli bra de här.. Andra passet jag red 13.50 gick mycket mycket bättre, faktiskt de bästa passet utav dom alla. Lindas pass efter mitt gick oxå mycket bättre än de första. Sen blev de dags för hemfärd. Torsdag kvällen flöt på bra och 

fredag morgon kom med storm steg efter oss, klev upp ännu tidigare i dag för att hinna med att mocka innan vi for i väg för andra dagens träning, vår dag började inte bra och hela dagen blev ett stort skämt tillslut..
de började med att en som jobbade ute på myren var på väg till Tallåsen med lastbilen och de slutade med att han for i diket för de var så halt, så där stod vi stressade.. vi kunde ju inte åka för vi skulle varken komma förbi eller ungarna skulle inte ha någon som passa dom, dom är ju faktiskt bara två söta tvillingar på typ 7 månader.  
men när klockan blev kvart i 8 kom vi tillslut iväg ändå och vi kom fram i tid tills mitt första passa började klockan 08.50, det gick väl bra att rida men de kunde gått mycket bättre. jag skyller på att jag är nybörjare innom western vilket jag i och för sig oxå är.. Lindas pass gick bra och dom tränade galopp fattningar vilket Millan behövde :)

Andra passet för mig gick skit och jag ska nu inte säga något mer. Lindas sista pass blev inte av, Millan hade haft kul undertiden jag red, när hon stod själv i boxen och när Linda var på väg dit vände hon för att hon glömt något på läktaren eller var det var och synd var nog de att hon vände. Millan var alldeles super svettig, har aldrig sett nån svettigare häst de bara rann om henne som om man skulle ha duscat henne. men hela täcket hon hade på sig var oxå väldigt trasigt, hon hade säkert fått panik och bog spännet hade gått sönder, fråga mig inte hur svans spännet var av och täcket bara hängde som en hakklapp över bogen på henne. de var hemskt rent ut sagt.
så hon kunde inte rida det passet och vi åkte då hem tidigare efter mitt pass var slut på engång.
åkte upp till linda då och hjjälpte henne ut med hästarna i hagen coh fixade med lite ensilage till den andra hagen. laga hage måsta vi göra när vi kom hem oxå, vi som redan var trött och frysen mörkt hade de hunnit blivit oxå.
Så var den lov veckan slut och den var faktiskt super bra..
Fredag kväll åkte jag ner till Mathilda för en mys kväll med henne och Felix :) trevligt trevligt..

Jag säger de, grattis till den som orkar läsa allt detta, fingrarna bara går av rena farten och jag inser nu att jag måste sluta innan det tar slut på plats att skriva.. kan de göra de här? :p så den som läser allt detta ska få ett paket xD Haha...

Nu måste de hända nått, jag tänker för mycket på dig helt enket.. fråga mig inte varför eller nått sånt för de vet jag inte själv..

Hejsvejs <3


:D :D

Jippi, äntligen hittat en lägenhet nu :D Hoppas den ser bra ut nu med så de blir flytt snart :)

Hejsvejs <3

.,,

Tjo hej :))
 Höst lovs veckan har varit toppen :D inte tid att skriva just nu så ett längre inlägg om lovet kommer senare ;)

just nu känner jag mig väldigt deppig för stunden så nu måste nått hända och helst det jag länge väntat på..
Skolan börjar i morgon oxå, så de blir till att hoppa upp tidigt för att hinna med tåget tillbaka till gävle som går klockan 7 :( lite surt med tanke på att vi börjar kvart i 10. :( men men,

Hejsvejs <3

RSS 2.0