vad kan man skriva här?

hel leeeedig i dag. campingen ringde, men jag hann inte svara, sov ju länge eftersom jag inte skulle jobba, så där missa jag några slantar. men hoppas dom ringer fler gånger :)

men iaf så åkte jag upp till stallet med anna i dag. otroligt varmt så blev bara en kortis tur.
åkte till sjövika efter de och badade och inte var de varmt kan jag lova men vem hindrar anna och mig från att bada? jo de finns nog säkert nån. for upp till farfar och farmor sen igen och vägen här i mellan är inte rolig nu, stenig som på en grus väg men de blir väl bättre :)

funderar på att gå och ringa till linda nu, hon skulle ringa mig men de har nog blivit bortglömt. 
iaf så blir det jobb i morgon, sista dagen, sen kommer jag åka upp framöver och göra de timmar jag missat. så de blir nog bra :) 


<3


den 29 juni 2009

Underbara sommar :D

nu bär det iväg mot bommars hälsingegård  ( :
skriver mer i kväll när jag kommer hem.

Nu är jag hemkommen igen efter en myskväll med massa mygg, men trevligt hade vi :) 
sång och musik och god mat, kan de bli bättre (:

men iaf så hade vi väldigt trevligt, mycket folk var de med.
och nu när jag ändå skriver så kan jag passa på att göra lite reklam för bommars, dit är ni också välkommen :)
www.bommars.se  gå in dit och kolla, händer lite saker i letsbo med verkar det som :)

Iaf så när jag skulle gå hem så händer de som inte får hända, men som jag är lyckas jag med det mesta och med de mest klantigaste. Jag såg ju självklart att dom hållde på att fixa vägen och hade lagt på nå grejs och massa grus typ, om ni tänker er en ofärdig "rödväg" där kliver jag ändå, ni förstår ju hur de slutade och även att jag hade skavsår på båda fötterna så gick barfota med, så sen var ju jag väldigt fin i fötterna, massa grejs och plus grus på de :o mysigt vill jag mena. så de fick bli rengöring av fötterna när jag kom hem, med en massa avfettningsmedel och sånt, men de mesta gick faktiskit bort.

Jag är ledig i morgon :D tjohooo.
men ska ta igen det någon annan dag ist, pengar ni vet (:
så blir en dag med sol och bad och senare ridning. nu är de klart, jag ska ha millan på lägret hos helena, hoppas på tre givande och lärorika dagar :)


<3

26 juni 2009

va mycket skrivet det har blivit nu :) men nu lär de bli mindre någon dag igen, åker från farfar och farmor nu i dag och tillbaka på måndag eller söndag kväll.

iaf så har de blivit massa jobb i dag, först hos helena, blev där bara drygt 2 timmar i dag, skönt med kost dag, men inte blev de nån kort dag inte när jag kom hem coh hade lagt mig för att sola så ringer campingen i nore och ber mig komma och jobba, så jag jäkta mig dit, första gången och allt och blir tillsagd att jobba i strand kiosken, pinsamt, men de gick bra ändå :) mycket att hålla koll på bara. så stod där 3 timmar ungefär.

och nu har jag äntligen kommit hem, har till och med sovit i 20 min, skönt, men min dag är inte över än utan nu ska jag hem till skansen och sedan städa på ede gården :/ orkar inte med detta snart. får se om jag efter de åker till mormor en sväng eller om jag åker till stallet, millan behöver ju faktiskit lite kondition nu om jag ska ha henne på träningen hos helena nästa vecka :)

morgon dagen är ej bestämd, äntingen åker jag till gävle eller så åker jag med helena till sigrid och kollar på en clinic, det visar sig :)


ha de bäst.

<3

den 25 juni 2009

blev en stressig morgon även fast de blev lite sovmorgon. skulle inte komma förens vid 10 men villa jag rida fick jag komma till 9 och jag vakna typ halv så det blev lite stressigt, men jag hann. Så jag och Emma red ut på bounty och candelia. en ny sida från candelia jag upptäckte i dag (: men de var trevligt och solen gassade redan då, men man ska inte klaga för dagen har varit underbar, fast varm. 
 
efter ridturen tog vi ut hästarna i hagen och jag började spåna upp alla boxar tills det att lägerdeltagarna skulle komma. 
fixa vattnet och fixa klart stallet, det blev faktiskit snyggt om jag säger de själv :) 

redan mellan 12 och 1 kom de första med sida hästar, fick hjälpa till och lasta ur och visa hur dom öppna boxen ;) haha, liten specialare är det där, ist för dom här vanliga, så de är ingen mening att någon försöker stänga in en för man kommer ut ändå :) enkelt. 
därefter mocka jag ut boxarna i gammel stallet och gjorde klart där och sedan blev det målnining av de sista på väggen och jag kan säga att min rädsla för stegar håller i sig, har aldigt varit så rädd, de vingla och så och jag som ville hålla i mig inte gick de inte, höll i en hink i ena handen och penseln i den andra, men jag överlevde (: 

När jag kom hem åkte jag till badplatsen här i letsbo, la mig där och lyssna lite på musik och läste i de fina vädret, men lite för kallt för att bada var det och inte hade man någon draghälp i heller, så ingen badning blev det i dag.
åkte hem och nu ska vi snart äta sen åker jag till stallet i kurrbo och rider millan på volten för att trimma och öva lite uinför lärget som vi ska på nästa torsdag, hoppas de löser sig med häst anna, du ska med :)  sedan tittar på dom kaxiga shettisarna som kommit för sommarbete :) riktigt tjocka var dom med sa linda. roligt med fler hästar. 

ridningen i dag gick bra, det börjar ta sig att jag också förstår mig på millan (: tog med ett spö ner med, så nu gick de mycket bättre i galoppen med :) kul med förbättring.

det får bli några bilder sedan dagen i dag med.
i morgon blir de jobb igen, sista dagen för veckan, sen vill jag umgås i helgen? :) <3
ha de bäst.

<3 



24 juni 2009

ännu en arbetsdag är över och tack för det.
började med att mocka ur boxarna och sedan började målningen direkt.
har målat hela dagen och de syns verkligen på mig, farfar undra om färgen räckte till väggen med eller om allt satt på mig ;)

nu snart bär det iväg till farmor och farfars grannar, har blivit bjuden på mat där i kväll, trevligt.
sen nu i  kväll är jag leksugen faktiskt, någon i letsbo trakten som har lust att hitta på något kanske? :)




ha de bäst.

<3

23 juni gånger 2

knas maja är i farten.


den 23 juni 2009

jobb,jobb och mera jobb.
ganska skön dag i dag ändå, började vid halv nio och kunna sluta redan klockan ett.
först så gjorde jag klart stallet, äntligen lättmockat, hur kan de komma sig? härligt är de iaf. 
började efter de att damma i stallet, så nu är det snyggt till läger deltagarna kommer med sig själv och sin häst :) 
sen var det dags för målning av fönster, och som många som läser detta kanske vet så är jag expert på att kladda,
så även i dag, fullt med färg på byxor och händer, märkligt... 
men det är härligt att man får kladda någon gång då och då ;) 

sitter just nu hos farfar och farmor, mitt nya hem för stunden och några dagar fram över. 
solen skiner till och från, men nog är de mesta dels måln på himmelen idag, trist men ´skönt väder iaf. 
sitter och funderar på om jag ska gå och packa ihop lite grejor, blir ridning i kurrbo i kväll med anna och moa. 

skriver kanske mer när jag är hem kommen från stallet.


ha det bäst (:

<3
 


den 22 juni 2009

GRATTIS ALFRED :D

jobbat har börjat och ska jag sammanfatta det kort efter första dagen är jag helt slutkörd.
verkligen inte van att jobba i detta tempo, men jag lär vänja mig dom här veckorna.

stor städning av stallet blev det iaf i dag, så nu svår det och försöker torka, med alla vatten vi använde ;)
så i morgon blir det dammning och målning som står på schemat. roligt, fast slitit.
men hoppas på fin väder så det kanske blir bad senare :) man kan ju alltid hoppas, iaf tänker jag bosätta mig hos farmor och farfar nu ett tag, aksnke tills helgen, vem vet. nära till jobb och bad om det blir fin väder :)

nu får det vara nog för mig i dag, ska försöka få ordning på "mitt" rum som jag här här, med alla dessa väskor jag har med mig. inte ett dugg förvånad, det är ju maja vi talar om.

ha det bra.

<3

den 21 juni 2009

Hejsan, på er alla (:


denna dag har iaf bjudit på lite solsken, vilket känns super, hoppas de håller i sig nu med :)
grattis till bröderna fredholm, pappa fredholm och många fler i den släkten som har namnsdag i dag  = )

nu väntas iaf en långvecka med massa jobb. ska till helena redan vid åtta i morgon, så då blir det ridning och sen storstädning utav stallet tills allt folk och alla hästar kommer på Torsdag.

efter denna vecka så vill jag iaf träffa lite folk till helgen :) då det kanske också blir en tur till gävle, det ser jag framemot, tänk vad man kan längta och när dagen sedan kommer och man är där vill man bara hem igen, men inte denna gång hoppas jag  ;) vissa förstår kanske, medan andra inte. det blir säkert bra om det nu blir något vill säga.

iaf så har jag varit med Margit ikväll, åkte båt ut på ön och satt där och myste och samtidigt släppte vi en hund. mysigt värre. sen vidare till bommars för en koll på hur det går där, dom öppnar näligen då :)

är nu hos farmor och farfar och sitter i min ensamhet, men moppen tar mig nog snart hemmåt, skulle egentligen sova kvar men eftersom min lill kille fyller fyra år så sover jag hemma och grattar han på morgonen. grattis på han :D  



 
vilken trasdocka jag ser på bilden ovan ;)



<3

midsommar

midsommar ......., vad är det denna dag heter? ;)

Var hos mamma hela midsommardagen, först var jag iväg och städa på mitt roliga jobb, hatar de. hjälpte sedan till hemma lite innan alla kom, vi blev ett helt gäng, åt god mat och hade efter de femkamp, otroligt skojigt, även när mormors byxor gick sönder när vi gjorde snörleken, haha...
spelade lite spel och kubb gjorde vi med och grabbarna fick ta fotbollen ;p

senare på kvällen tog mathilda och jag moppen till anna, skulle egentligen bara hämta en hjälm men blev kvar där och pratade lite med henne, trevligt. sen tog mathilda och jag moppen och brummade ner mot köpingen, kallt kan jag säga att det var iaf. burr. skjutsa hem mathilda samtidigt med, sen när jag kom hem var det sängen med tjockt täcke direkt :) usch vad jag frös då.

sjukt sugen jag blir på att börja spela innebandy igen när mathilda säger att dom behöver folk :) 
men med mina knän så är det nog bara att glömma det, men blir det tillfälle så försöker jag, de går säker några veckor och  sen är de kört, hur kul är det då på en skala isf ? :/  

<3


bilder sen kvällen.
balong leken ;)

 haha, ett försök att få snöret genom mina byxor, riktigt ont gjorde det med tråden.  
snördockan Maja ;pde förlorande laget ;) söt mathilda <3 syster <3kusin vs syster :)
syster och jag ska visa vår talang i att kasta stövel.
kubbspel blev det också.



17-juni 2009

Hur kan det vara så obeskrivligt?
jag känner något som inte en enda person kan beskriva med ord.
något jag själv undrar vaför ibland, hur kan det vara så?
det borde inte vara så, med tanke på hur situationen är.
kan någon hjälpa mig,
ibland känns det som om jag är alldeles själv i världen och kommer så förbli.

det är dig jag känner något för,
  något som jag kanske inte borde göra med tanke på hur läget är just nu
   ♥


dagen i dag har varit bra, vakna upp i min sköna säng och insåg att det var fint väder ute.
så jag knallade upp och åt frukost och sedan brummade iväg på mopeden mot stallet.
jag träffade moa och sandra där, så vi gick och hämtade våra hästa och ibland kan jag faktiskt få nå fel på nancy när hon bara springer runt och leker när man själv vill ut och rida.
men tillslut var vi på hästryggarna och skrittade iväg. stannadee till på en vändplan med och jobbade lite där, och millan är verkligen duktig, galopp i båda varven, dock lite ostadig i höger men i vänster var hon underbar :)
väl hemma från stallet igen la jag mig i soffan och med ett hopp om att kunna få sova en sväng, men icke.
brummade i väg mot tallåsen till kusinerna för att vara lite barnvakt med mormor och morfar (:

i går efter maten blev jag sjuksugen på att ta mig en sväng upp till stallet, så gjorde mig iordning och åkte upp.
gjorde klar millan iför ett pass på volten, och de går framåt, hon var så fin min lilla häst. du är bäst !
men jag förstår inte att hon kan vara rädd för lastbilar än, där som det står och går lastbilar och traktorer för fult både på vägen och på gården, men hon vägrar att gå förbi dom när man rider, linda fick hoppa upp, millans puls steg till 360, minst. men nog blev hon lugnare men inte så hon kunna gå förbi den lugnt, men men, tiden läker alla sår som man säger, fast det ibland känns omöjligt.


<3

16-juni 2008

jag har ingen koll på dagarna längre, allt bara flyter på och man vet inte vilken dag det är längre, härligt att man inte måste veta de heller för det är sommmar lov (:
I söndags kom mynta upp till kurrbo, moas häst som ska vara där på sommarbete, tanken vara att vi skulle ge oss i väg i regnvädret och rida men eftersom de blev så sent sket vi i det och de var väl bara tur, men anna och jag städa lite i stallet iaf innan moa kom upp med mynta. de blev så fint så. 

stallet i går med anna och moa, red runt ångsäter och även nancy fick hänge med på en tur med flickorna nu. 
jag red millan och anna nancy, känndes som de gick rätt bra i galoppen ändå som jag skulle träna på, det går ju så fort, mn den börjar ta sig, lite svårt att träna ute i skogen men de funka.
blir till att träna lite på volten med innan träningsdagarna börjar hos helena :) och jag vet fortfarande inte vilken häst jag ska ha? :o men de löser sig nog. 
efter stallet i går så åkte jag upp till maria och hälsade på henne lite, hon har ju fått en liten kissemiss, så söt så. 
spela super mario och hade trevligt innan de blev dags att brumma vidare till letsbo och sova hos farfar och farmor (:   

dagen i dag blir nog uppe i stallet, solen tittar ju äntligen fram :) hoppas de håller i sig, har inte fattat att det är sommar lov än men det kommer nog :) 

 

Jag vill vara en tår
jag vill födas vid ditt öga
jag vill färdas nerför din kind
jag vill dö vid dina dina läppar
jag vill alltid vara din  ♥


<3 


vissa bättre än andra

usch vad jag hatar gävle, nu är det nån som tagit min cykel också :(

Min cykel <3

9/6
men iaf i går kom mamma och affe till mig. åkte ut till valbo och handlade lite.
men först var jag och min klass på alborgen och lekte :) skojigt, men gud vilken tränings verk i magen jag har nu  :o

och gud vad jag gick i går, aldigt gått så mycket och så fort någon gång.
först när jag och emma skulle gå från bolongen, när vi följde med Bella dit för hon skulle träffa pehr och johan och vem drar hon inte med sig, jo mig ;) hihi

tionde juni och det är dags för skolavslutning, äntligen, men gud va tiden har gått fort, jag tycker de inte var länge sen jag började packa inför flytt till gävle och nu är det nästan ett helt år sen. året har varit toppen på många vis men även har det funnits motgångar. men nu är det sommar och jag ska bara njuta av varje dag som går, men de måste bli sol och värme först :)
och inte nog med det så fick jag även ett stipendium, bjarnestipentiet för god kamratskap, osjälvisk,ödmjuk och hjälpsam, riktigt roligt faktiskt. 1000 kr liksom (: och även att min grupp van bäta gruppen priset med, vi har haft en tävling om vem som sammarbetat bäst och den som det gått bra för och självklart vinner min grupp, som vi sagt från början ;)

11/6 hände inget spec, men den tolfte åkte jag ner till sjukgymnasten och fick hjälp men hur jag ska träna upp mitt knä igen efter operationen, måste bli bra i det nu snart så de är bara att träna :)
efter de var det 50 min innan bussen hem skulle å så jag tog mig en promenad hem, men väl vid nore camping skulle bussen gå från ljusdal så stanna och väntade på den, men behövde inte vänta länge innan marias pappa kom och åkte förbi och frågade om jag villa ha skjuts, så kom hem lite snabbare ändå :)

sen åkte jag upp till stallet med anna, red barbacka på mac och millan runt ångsäter.

i dag den trettonde är det match för syster så ska åka ner och titta på den. Bra spelat tjejor, dom vann med 3-1 :) men det var en riktigt spännande match.
senare åker jag ner till ljusdal för att förhoppningsvis äta med mathilda och sen crusing dags :)

Nu var det tack och adjö för mig denna gång, skriver mer någon annan dag. blir inte så mycket nu för att våran dator har damp och måste lämnas in.
ha det bra <3


sjunde juni

Är det nu kanske dags för en uppdatering om vad som händer i mitt liv.
har väl inte hänt något spec på länge nu.
I fredags var vi som kanske redans nämts i tidigare inlägg till strömsholm och tittade på tävlingarna där, roligt hade vi fast det sura vändrt kom fram, blåsigt och målningt i stort sett hela dagen tills vi framåt kvällen tog bussen till gävle igen :) men det var en upplevelse, stort och många fins hästar. bilder kommer när jag fått in dom på datorn.

I lördags var jag först upp till stallet med anna när vädret tillät, men ganska så snart blev det ett trist väder igen med regn och rusk. men det finns ingt dåligt väder bara dåliga kläder som uttrycket säger. red alla fyra hästar igår faktiskt, mysigt och vi mötte samma lastbil tre gånger, lagomt pinsamt efter andra gången. 
senare på kvällen åkte jag till pappa och åt och senare gick jag upp till anna, tittade på film och slinga håret på mig igen :) men statiol hade klantat till det och glömt att tagit bort spärrnings grejen på fodralet så vi fick åka ner igen, dock inte jag för jag var snygg i håret med en snygg mössa och färg. 

runt 12 tog jag moppen hem och till min förvåning kom jag på att jag glömt att släppa in bruno så han möts jag av i hundgården, stackare :/  men då fick han komma in och så fick han en morot, vår hund är som en kanin.

Sen nu i dag har det inte hänt ett dugg, varit ner till älvvallen och kollat på när div s spelade match, men dom förlora :/
började även städa på mitt rum i dag, till sin förvåning. riktigt duktig jag har blivit men nu var de faktiskt behövligt. så ska väl fortsätta med de när jag kommer hem, är hos farfar och farmor nu och här ätit lite, försenad morsdags uppvaktning, efter som dom var bort då, bättre sent än aldrig.

och jag har kommit på att jag bara har en veckas lov och sen börjar jag och jobba i två veckor. inte så farligt ändå.


den 6 juni 2009

Uppdatering kommer :)

andra juni

Helgen är över men den har varit makalös toppen helt enkelt :) Underbart väder hela helgen.

I fredags var det praktik, helena hade lektion för mig, lärde mig mycket på en bra häst, fast jag fick två blåsor på fingrarna :/ vilket var mindre bra. 

I lördags var toppen väder, var först i väg och red med anna, super varmt med härligt, sen gjorde jag inte nå mycket mer den dagen.. sola lite grann (:

Söndags, ännu en underbar dag med varmt väder :) sola först lite hemma och sen åkte jag med maria upp till akinvallen, och badet där :D härligt, så då blev det årets första dopp, varmare än vi trodde, men inte var det då varmt. Senare åkte jag till mormor och morfar där resten av familjen var, men med massor av mygg och knpott så blev de ganska snart hemfärd igen på moppen.

Måndagen, dagen som var i går ;) haha. men den var bra, skola som vanligt men fick sluta redan vid 2 så kom hem i skaplig tid ändå. Åkte upp och red, men de tog ganska fort slut på de roliga, mac var väldigt stel så det blev till att skritta ut ist (: skritta en sväng och sen när jag vände kom det som inte fick komma åkande, en stor traktor med två hjul på vardera sida, så kallade dubbelmontage ;) men det gick bra, bättre än jag trodde.
Efter de så åkte jag hem och kidnappa anna hemma hos henne efter hennes fotboll, linda villa att vi skulle åka iväg coh smörja ett par hästar med myggmedel, shit, att en sån liten shettis kan vara så STARK. anna åkte nästan vattenskidor efter, men vi fick tag på dom tillslut och lyckades spruta på dom, resultatet hoppas vi blev bra :)

i dag känns det faktiskt helt onödigt att gå till skolan, jag är desutom sjuk. men jag kämpar på, slutar vid 2 ändå, men jag känner min inte riktigt bra. ont i halsen och snorar.  
fått reda på betygen nu med, G i matten och VG i natur och data.. jag som villa ha VG i matte med :) men de ska jag fixa till  på något sätt :)
Efter skolan åkte jag tåget hem, sen blev det en kväll i soffan för mig, ont i halsen och huvudet och allt var de var :( men känner mig bättre i dag den tredje juni. Var i väg till Hudik med farfar för att kolla min fot igen men det verkar gå framåt, ledbandet som hade töjtsut och oj va brydd jag blev, jävle leder jag har egentligen :O men nån gång ska de väl bli bra och att även jag får tur :)  Hittade en klänning med som jag ska ha på examen.


SOMMAR :D
ha de bra.

RSS 2.0