30 november

sista dagen på månaden i morgon börjar nedräkningen i kalendern till julafton.
och jag har inte fått nån choklad kalender i år heller, besviken.

Har varit ledig i dag eller snarare haft studiedag. skrev lite på hopparbetet så ska lämna in det nu.de var på tiden va. iaf sen så tog jag mig ett långt bad, underbart att bara slappa. har även beställt ett par ridbyxor och en ny säkerhetsväst i dag, alltså en ren chansning om jag kan ha västen, kolla och mätte med tabellen som brukar finnas med så de är bara att hoppas, får väl skicka tillbaka den annars då. moster frida hämta mig sen när ungarna kom från dagis så hjälpte hon mig med cv,bersonliga brevet och presentationsbrevet sen, så klar med det :D
känns skönt att få de undangjort och inte låta de ligga och hänga över en och bara vänta på att få de gjort.
så har packat klar och ätit nu så nu blir de tåget mt gävle vid 18.10 ingen praktik i morgon då vi ar longeringsprov ute på lervik. usch, hemska tanke att ha sånt.

ha de bra i kväll, kanske skriver mer när jag kommer till lägenheten <3

27 och 28 november

27 november.

Dagen i globen var bäst :) handlade lite smått och gått också.
Tog tåget mot ljusdal vid 9 från gävle, hann precis. somnade och gud så skönt de va,
vaknade inte förens hon som går och tar betalt och så knackar mig på axeln och säger att vi är i ljusdal. oj, tittar upp och ser att de bara är jag kvar på tåget. pappa hade undrat varför alla kom ut utom jag? jag som skulle ringa i järvsö med, ops. men jag kom iaf hem och då blev de sängen direkt. kan ju säga att sällskapet jag hade gjorde dagen ännu bättre. Har aldrig skarrat så mycket i hela mitt liv tror jag nog.

28 novemmber.

Upp straxt efter tuppen och gjorde mig klar för jobb. Åkte upp till bommars och fick göra lite allt möjligt innan jag blev stående med fiket. skönt att stå med en gasol värmare hela dagen om man jämnför med dom som fick stå ute. usch va kallt. men dagen flöt på bra och åkte hem med mamma och jannike vid halv 5. hem och käka och sen iväg på annat jobb, städning på ede gården. skönt att de är klart så jag slipper dit i morgon.
har tittt tv och tittat på datorn på svt play på sändningarna från stockholm horse show :D börjar nu vid 22.10 igen. sen blir de sovning för mig, riktigt trött efter dagen, hoppas på lika mycket folk och hyfsat bra väder i morgon.
besök bommars mellan 11.00 fram till 16.00 i morgon och gå och titta på alla utställare vad dom har knåpat ihop.
ska försöka komma upp till stallet i morgon med, får se hur mörkt de är när jag kommer hem. sen måste jag hinna till lingbo och rida aragorn nårga gånger till innan böhling träningen med :) inte långt kvar nu. och min vecka är full bokad. Måndag = LEDIG. så då blir de massa plugg och sovmorgon, de kan jag behöva. Tisdag är vi ute på lervik hela dagen för "longerings prov" får se om jag kanske hinner dit då, synd bara att de är så fruktans värt mörkt när jag kommer :/ sen på onsdag ska jag nog hitta på något med Elin :) torsdag har jag klipptid här i ljusdal. på fredag blir de ljusdal och sen åker nog jag till gävle. blir winnerbäck på lördagen iaf :D längtar sen är de bara söndag kvar och på måndagen tränar jag. ojojoj, va tiden går fort. måstee nog planera lite inför veckan. jag hatar att planera ;) nu börjar det.

natti natti <3

26 november

I går hängde elin med mig så vi baka och hade trevligt :) innan vi tillslut somnade.
tog bussen i morse och den jäveln var full så de var till att gå ner till den andra, hann precis i tid till skolan.
engelska först och sen matte och slutligen hade vi lite projekt. då jag sysslade med att göra både svenska prov,matte prov och foder prov så var kvar på skolan till 4 typ i dag. segt men men, nu är alla prov gjord som har legat över mig och tryckt. gick hem och städa iordning lite och gick och handlade. sen tv, kusin kom hit och åt lite lussekatter och brända pepparkakor med :) så får väl bjuda hit han nå mer då dom blir slut för jag äter dom inte.

nu ska jag packa lite och sen duscha sen blir de faktiskt sovning.
GLOBEN i morgon på horse show :D
sen sätter jag mig på tåget klockan 9 mot ljusdal för en helg med jobb på bommars.

natti natti <3

25 november

Dags för skola. sitter här och äter frukost nu innan jag ska kila till bussen, orkar verkligen inte gå med min väska. bläää för den (: fint är de här med, inte ett enda damkorn så långt jag ser, härligt.. I dag blir de skolan och sen hopp specialen :) får se hur det går på den. jag ska hämta ut mina stövlar också. sen blir de bakning kvällen lång.

så nu kryper vi till sängs efter massa plugg i både matte,svenska och häst prov. nu har vi varit duktig fast mest måste jag nog erkänna att elin är bättre (: hur fan ska jag klara detta alltså. önska mig lycka till.

sov gott <3

24 november

så var ännu en dag över, skönt. stress hela dagen typ.
hade praktik, men anna var sjuk och riktigt dålig så jag skötte stallet och red tre hästar (zappo,aragorn och nicki) innan jag gick in och gjorde mig klar för gävle. Åkte tåget 15.20 därifrån och träffa Emma inne i stan. Både hon och jag hittade skor i dag :D jag ska hämta ut mina i morgon bara. sen när jag skulle åka tillbaka med bussen så tog jag buss 1, så sitter jag och pratar med mamma i telefon och vips så har jag missat att hoppa av :o
så fick en liten extra promenad med massa väskor, är de inte för underbart. nu i kväll har jag bara pluggat och städat, trist men sant. ska fortsätta lite med de nu oxå, och sen så blir de tv. 
vårt hopparbete ska in i morgon :/ kommer nog inte bli klar men tror jag skickar in de jag har så skickar jag in resten sen. I morgon efter skolan så följer Elin med mig så då blir de julbak på staffansgatan,peppisar och lussisar :)

Jag har hittat ett par skor,lägenheten städad,jag har pluggat, haft praktik och tagit kontakt så jag är välkommen ner till helsingborg till påsk vad mer kan man begära av Maja olofsson på en dag. nu blir de till att hoppa ner i den nybäddade sängen, finns de nå härligare.



god natt <3

22 november

då var jag här igen, trött som aldrig förr. Men nu i dag tänker jag försöka åka upp till farfar och farmor en sväng, var så otroligt längesen jag träffade dom. sen vill jag även upp till stallet och rida men tror inte detta hinns med i dag :/ så de får bli en annan helg. har jag berättat att jag ska jobba nästa helg (lör-sön) på en julmarknad, de ska jag iaf :) men nu kan jag nog inte sitta här längre, måste tvätta så allt är rent till jag åker till gävle i kväll.
känns inte som någon mening att åka till lingbo när jag ändå ska vara i gävle i morgon och hinner inte göra något i lingbo i kväll ändå. så jag åker dit i morgon efter lervik ist. ska plugga som aldrig förr i kväll tror jag, har ett arbeta som ska in på onsdag och typ 3 prov jag ska göra på torsdag. Plugga plugga plugga. men efter de så är de ju bara skönt att det är över och att man slipper ha de hängandes över en.
pappa och jag har kollat på en dator nu med så nu blir den snart min hoppas jag. nej nu måste jag iväg och tvätta så de hinner torka lite grann iaf :)

Kommit hem från letsbo nu, alltid lika trevligt att träffa farfar och farmor (: åt lite middag och fikade. sen så skjutsade farfar hem mig, så har packat och sånt nu, så nu bär det av mot Gävle igen och i morgon är de ridskola. åker efter de till lingbo, blev så sent om jag skulle åka dit nu. men men, så har min dags ett ut, i kväll blir de nog bara mys fraför tv och pluggning som gäller för hela slanten.

ha de bäst <3

21 november x 2

Så, kommit hem från hudik nu, filmen var bäst :D
så blev de thai mat och till efterrätt freterad banan, och efter film.
Kan det ha blivit bättre? sitter här nu och kollar runt, så snart blir de sängen för min del.
vad som händer i morgon vet jag inte riktigt än, får se.

sov gott <3

21 November

Varit på kalas nu till kusin som fyllda 3 år :)
städat lite på rummet nu så ska upp och fortsätta lite nu innan jag
drar iväg till hudik med bästaste.
ett väldigt kort inlägg de blev här. men så är de ibland.

ha de bäst i dag<3


20 november

dagen är över och tack för det.
åkte till färila så vi var där ett. var den värsta begravning jag nånsin varit på.
gud va hemskt.

kommer alltid att minnas dig Anna-Lisa Ångman <3
vila i frid <3

natti natti.

18 november

17 november.

praktik hela dagen. Anna och urban var och lämna hö och emma var sjuk så vi
tog stallet ooch red alla :) tur hon var hemma så jag slapp allt själv ;p sen hade ju anna
mockat lite innan dom for, tack för de :)
red Zappo och Nevada upp för alla backar, viken fart de blev till sist, eller vad säger du Emma?
sen red jag aragorn, de gick som de gick, säger jag att de blev tårta förstår nog alla vad som hände..
ja precis, tänkte väl de, jag åkte av ännu en gång + att han gjorde några luftsprång så hade jag haft dålig balans hade jag inte dunsat i backen bara en gång ;) skönt att han börjar få lite egen motor iaf :)
sen blev de lunch. efter de red vi nicki och casablanca, och efter red emma theo :)
dagen flöt på bra med en hel del flum :) åt middag, bakade kladdkaka och titta lite på tv innan vi gick till sängs.

18 november.
projekt på fm, lrf var där och pratade? inget vi hade användning för som de kändes, men men.
lunch och sen for vi ut till lervik för hopp och dressyr spec :)
fick hilma i dag igen som i måndags, hoppning var det, hoppasde fram på böjt spår sen en linje, innan vi hoppade en liten bana :) Hilma har ju faktiskt lite gas i sig hon med som man inte kan tro. haha. fick fart på henne iaf. Janet tyckte jag skulle ramla av mer så jag fick ont i kroppen, jag red mycket bättre då tyckte hon. kan hon ha rätt i. I vilket fall som helst så gick det bara bra och mina hälar börjar komma ner på riktigt nu :) skönt.
fick skjuts med molly in till stan där jag tog bussen till lägenheten.
har ätit lite, var i väg och handlade lite frukost och städat upp lite här och självklart så har jag tittat på bonde söker fru  :) så nu blir de sängen.

the moon med mathilda på lördag :)
äntligen så får jag träffa henne och sen har vi lars winnerbäck att se framemot tillsammans <3
natti natti <3

16 november

Tidig morgon, fast jag får ju sova ganska så mycket längre om jag är här i lägenheten :D
+++ på det. sitter här och är klar att gå till skolan nu men alla mina väskor igen. det tar aldrig slut på detta bärande. Antingen kommer vi ha skadat ryggen innan dessa år är över eller så kommer vi vara väldigt sned ;)
ridskola idag, antar att jag kommer få hilma igen, fast jag kommer blunda för verkligheten ett tag till, tills det är dags.

Åker till lingbo i dag efter :) saknar stället nu ju.
men åker till lägenheten på onsdag efter hoppningen, troligtvis :)

ha de bra idag <3


16 november

Tidig morgon, fast jag får ju sova ganska så mycket längre om jag är här i lägenheten :D
+++ på det. sitter här och är klar att gå till skolan nu men alla mina väskor igen. det tar aldrig slut på detta bärande. Antingen kommer vi ha skadat ryggen innan dessa år är över eller så kommer vi vara väldigt sned ;)
ridskola idag, antar att jag kommer få hilma igen, fast jag kommer blunda för verkligheten ett tag till, tills det är dags.

Åker till lingbo i dag efter :) saknar stället nu ju.
men åker till lägenheten på onsdag efter hoppningen, troligtvis :)

ha de bra idag <3

15 november

åkte upp till stallet och red millan (:
både hon och jag var rejält svettig när det var klart, farför ska hon bara slänga in baken?
ut med den, så sån träning blev det i dag i form av olika övningar. Linda hade lite lektion med och
trätade lite, men det är bara bra :) men jag är nöjd med henne.
fixade stallet med linda efter de. och sen hemfärd.
duschade och packade ihop lite grejer, eller okej lite var väl att ta i, ganska så mycket nu faktiskt.
ifs så åkte jag tåget till gävle med simon och han har ju flyttat nu så nu bor han ju i i samma hus fast i andra trapp uppgången :p min väska var lätt tyngst :/ så från stationen och till lägenheten var den längsta sträckan på länge jag gått, kändes som så med väskan iaf.

tittat på tv nu på kvällen och så snart blir de sovning :)
i morgon är de ridskoledag och sen åker jag till lingbo och har praktik på tisdag.
åker tillbaka till lägenheten på onsdag igen. måste börja vara här mer nu.
vad är annars meningen med att ha en lägenhet som står orörd.



ha de bäst o sov gott <3


13/14 november

vad hände, jo vi fick sluta vid halv 2 så jag tog tåget hem klockan 2.
åkte hem och bytte om och sen direkt upp till stallet i de blöta vädret, trist men de gick bra
och millan var duktig. åkte hem och då var mormor och morfar här :) mamma och göran skulle på fest så dom skulle passa små ungarna. så då fick dom mig och agnes på köpet :p
somnade tidigt och missa slutet av idol, vakna typ vid halv 1 då mamma ringde.
ställde klockan i dag och åkte och städade på ede vid 11 kanske, sen upp till stallet igen, härligt att vara där ju.
blir ju mindre och mindre jag är där, ska bli ändring på de.
red millan på volten och lika fin var hon idag. fixade stallet och sen hämtade pappa mig.
åt middag och sen gick hela familjen ut och gick, skit väder! sen blev de pluggning som gällde :/
Blev inge lingbo i dag, mamma tyckte jag kunde vara hemma och vila upp mig en hel helg någon gång.
tråkigt att jag missar sara träningen men de blir fler gåger jag kan följa på :)

nu väntar sängen snart.
sov gott <3


12 november

sitter och arbetar på projektet nu.
svårt och tråkgt. alldeles tom i huvudet nu efter allt.
och än är de länge innan vi slutar. själv ska jag sitta på skolan till 4 innan tåget går
hem mot ljusdal. skönt att åka hem lite :)

Får se om jag hinner åka upp till stallet när jag kommer hem och kanske longerar nån eller nått
bara för att få närheten av hästar. hinner nog inte rida, är så mörkt ju :/
snart är de helg och de gillas skarpt av maja :)
ska vara hemma med mormor,malte och affe i morgon och kanske agnes. sen på lördag em/kväll åker ng jag till
lingbo och följer med dom på sara henrietta träning på söndag :)

fick veta i går att vi ska få träna för böhling 7 eller 8 dec med :D roligt.
men nu måste jag återgå till arbetet, trist. kanske låna hem en dator så jag kan plugga
hopparbetet på tåget i dag? 


ha de bäst<3
 

10 november

hann verkligen inte med att blogga något i går som jag tänkt.
men gör det nu ist när jag sitter på skolan och inte har så mycket att göra.

Ja vad hände i går då?
anna och jag tog sov morgon till halv 8 så fick hästarna vara inne lite längre med.
gick ut, jag täckade och fyllde vatten medans anna mockade.
sen red vi ut på blanca och nicki. nicki var som en gungbräda där i skogen. men jag höll mig kvar.
tydligen hade de sett väldigt roligt ut bakifrån, de kan jag förstå.
sen så tog vi en fika innan jag tog ut zappo och körde galopp arbete tills både hann och jag var svettig. 
vi fixade klart stallet när jag kom och lunchade alla, sen var de dags för lunch även för de tvåbenta.
jag la mig och sov en stund innan vi gick ut igen, jag lonngerade theo innan de blev dags för mig att hoppa upp.
gick bara bra, han är så snäll så (: sen när emma kom ut red vi ut en sväng på nevada och aragorn. 

jag pluggade lite efter maten och sen blev de tv innan hästarna fick gå in, sen satt emma och jag fastklistrad framför andra avenyn :)

11 November 

skola idag igen. sen är det hopp spec på em :)
tror jag stannar kvar i gävle i dag eller så åker jag hem, får se hur jag gör. 
kanske skriver mer senare i dag, ha de bäst så länge :) 


9 november

ridskoledag idag, fick rida Hilma (dressyr)
gick väl helt okej, bättre än förra året då jag red henne, så de är väl iaf bra.
tog 4 tåget till lingbo så sitter här nu och försöker påbörja arbetet om hur man arrangerar en tävling i hoppning.
sen blir de väl insläpp av hästar och fortsättning på pluggandet.
mamma ringde och berättade att de blev begravning 20/11. premiären av the moon då, men jag känner att begravningen går i förstahand.

i morgon är de praktik, skönt att inte behöva åka till skolan då :)

ha de bäst<3

8 november

Kom till lingbo i går em.
Det blev god middag och sedan tv :)

Upp tidigt i morse, emma låg kvar och sov vidare medan anna och jeg slet i stallet :p
kanske var och ta i, men men. Hovslagaren kom vid 9 tiden så då skulle allt vara klart.
lyckades ganska så bra ändå. emma och jag red ut på nevada och zappo på fm :)
fixade i stallet och sedan in och bytte om och satte oss i bilen till söderhamn, där emma skulle titta och
prova en häst :) trevlig, snäll och fin häst verkade det vara :)

När vi kom hem började emma och jag med tårtan och anna började med maten :)
det blev middag och sedan insläpp av hästar innan ensam mamma söker började. Lika bra varje gång ju :)
har skrivit klart muskelarbetet nu med och skrivit ut så ska lämna in de i morgon och redovisa.
åker till lingbo efter lervik i morgon.

men nu blir de en dejt med sängen ;p
natti natti <3


7 november

skola igår, fick det nya projektet och började med det :)
mådde inte rikgit bra efter sprutan så jag tog tåget hem efter lunch.
låg i soffan och titta på tv hela dagn och kvällen. trevligt att få träffa mamma och
familjen innan jag åker igen. för i dag tar jag tåget som går 14.10 tillbaka.
har varit upp till farmor en sväng nu på fm med pappa,agnes och affe.
mamma var borta så var barnvakt åt han så då fick han följa med :)

håller på att tvätta för fullt nu, hoppas maskinen hinner går klart innan vi måste åka.
så får ta med mig de och hänga upp de där borta :) våran torktummlare är ju paj :/
så nog för mig nu, kanske skriver mer om vad som hänt under dagen sen i kväll :)

ha de bäst<3


4 november

klev som vanligt upp och åkte till skolan med tåget.
åkte ut till lervik och fick en uppgift som ska göras på hopp spec.
ska skriva hur man ordnar en tävling från början till slut.
så fick sluta vid 13. gick upp till skolan och försökte fixa fram TR och skriva ut det,
inte de lättaste. åkte ut till valbo och mötte upp anna och emma där för emma skulle klippa sig.
sen blev de middag där, innan hemfärd. kom precis hem så vi hann släppa in hästarna och sedan
blev de bonde söker fru, alltid lika bra de ju :)

god natt <3

5 November.

sitter på skolan nu och ska försöka skriva klart idrotts uppgiften.
vaccinering i dag :/ ska försöka skriva klart muskel texten med som ska vara klart på måndag.
efter skolan blir de lingbo igen troligtvis. stackars min lägenhet som jämt står i öde.
nej nog med bloggandet nu och fram med skolarbetet.

jag ser det snöar, jag ser det snöar det var väl roligt hurra.
här snöar det för fullt, trist men kul med lite snö :)
vaccineringen gick bra, kändes inte mycket alls, sen skynda jag till tåget som gick 10.10, hann precis i tid.
är i lingbo nu och har precis ätit och nu väntas stallet och ridning.

ha de bäst idag <3





1/11-09 En dag att minnas.

Du kommer föralltid finnas i mitt hjärta gammelmormor,
vad som nu än har hänt, så mår du bättre nu och är som en ängle
som vakar över mig. Ditt vit/bllonda hår med de fina lockarna som fladrade med i vindens
riktning. Den dag då vi gick över åkern ner till din trädgård med ditt växhus med de fina blommorna.
du var alltid så glad när man kom och tog dagen som den kom och hur jobbigt och ont du hade
kämpade du. var dag som går, tänker jag titta upp mot himmelen och tänka på dig.
en dag kanske vi möts där och hoppas jag kan känna lycka då igen. 
för mig kommer du alltid att vara den gammelmormor som jag älskar.  

Älskar dig gammelmormor ♥


1 november

helgen har gått med ett raskt tempo och lika så lovet :)
iaf så var det toppen i kurrbo men i fredags åkte jag till lingbo för att vara hästvakt och passa stallet då dom skulle i väg på tävling till falun och sova kvar. men när emma skulle hämta nevada i hagen på fredagen var han inte alls pigg :/ vi drog slutsatsen att det var kolik. Anna kom hem och han var då sämre, stod och skaka och andades tungt och bara la huvudet på sned. stackaren. så hon ringde ut distrikts veterinären, men när han kom så var han så gått som normal och bra igen, knepigt, men han var iaf mycket bättre :) men någon tävling blev det inte. men de åkte i väg ändå och lämnade hästen hemma med mig :)

allt hag bara gått bra, lite slitigt i mellan åt men de har gått bra :)
ska skriva klart om melass nu och sen titta på ensam mamma söker :)

ha de bäst<3


RSS 2.0