tjugonionde maj, tjugohundra nio



Nyss hemkommen från helena, jobbig och slitsam dag verkligen och med gassande sol. men inte ska vi klaga nu, de är ju det här vi har väntat på eller?

Iaf så börja jag med att göra i ordning candelia för ridning, helena hade då lektion för mig, de känns att hästen är väl utbildad. hela tiden för man vara på sin vakt med kordinationen mellan hästen och en själv, men jag är nöjd. :)
Därefter blev det stallets tur, mockade och fyllde vatten till alla, sen var det god tid för lunch.
Sen gick vi ut och tog bort allt gammalt hö från en hage, tio kärror blev det och de skulle gå att ta upp tio till om man var riktigt noga, men de fick duga, sen fixa vi till i gammel stallet inför lägren som blir till sommarn :)
Sen var jag riktigt trött efter att ha stått i solen hela dagen. men det är underbart :) så då fick jag åka hem, så sitter just nu hos farfar och skriver och ska väl snart gå ner och gå ut i solskenet igen.

Jag har beslut ångest, ta lön eller vara med på ett läger? (: ska bestämma mig till helgen, så får se hur det blir. ska fråga anna med om hon vill vara med. så får jag se sen vilken häst jag tar. ? jag ska nämligen jobba två veckor hos helena i sommar.

I kväll blir det städning på ede gården med, börjar verkligen bli tröttsamt, men jag vill ha pengar så då är det bara att fortsätta :) 

I morgon kanske jag åker upp till ensjön i ramsjö med, till farfar och farmor som har sin husvagn där och åker redan i kväll, men isf liftar jag med stig upp. får se, visar sig vilket väder det är.  hoppas på finväder, iaf ska jag bada om jag åker upp, perfekt att gå i från bryggan där ju :)


ha de bra ♥

28/5 - 2009

Underbra dag i dag :)

Ledig hela dagen lång, var först i väg på köpingen med pappsen för att fixa stöd grejs till foten.
sen åkte vi in till färila och köpte en bil, en ny bil att övningsköra med, och vilket inte gick så bra i dag när jag skulle köra, svårt att växla med den ju, trög, bättre med den gammla bilen men man vänjer väl sig :)

Åkte hem och åt och sen vidare till farfar och framor, blir sovning där eftersom jag ska på praktik i morgon hos helena, ska även försöka mig på att rida för första gången med en ond fot med, men det blir bättre och bättre de med. och inte nog med de, i dag innan jag skulle upp till letsbo så vad tror ni inte lille malte gör då så jag får byta alla kläder?
jo om inte kräks ner mig fullkommligt, inte så mysigt vill jag lova, så de vara bara att byta kläder igen. tur att jag älskar honom ändå fast det var fruktansvärt äckligt.

Surt var det att jag inte kunnde rida eller visa häst vid hand igår, men hoppas på att kunna komplitera det på onsdag :)
Men nog för mig i kväll, ska nu gå äta pizza och ha det trevligt (:

Och inte nog med det så är det bara 8 skoldagar kvar tills lov :D helt underbart det sak bli, har även fått veta att jag har jobb två veckor i sommar, bestämmt, så vet inte om det blir nå peace and love för mig :( JAG VILL..

jag vill ha sommar lov, med mysiga kvällar och massa sol och bad, och många mysiga turer i båten :)

ha det bra.

saknar

bilder :D saknar verkligen tiden nu när man kollar tillbaka :)
















inte farbror på farbror, jag på kvinna

Underbara solen är framme med och förgyller min tillvaro, sköt att man inte behöver gå i dun jacka längre. nu måste de bara bli lite varmt i vattnet så är det helt underbart  ♥

vilka sega dagar vi har nu, sluta redan vid lunch i dag :) men jag måste till lägenheten så åker två tåget hem ändå, kommer hem i skaplig tid ändå, och i morgon är det ridskole dag, och jag kan inte var med på nått och vi som har ryttartest och häst vid hand. inte bra att jag missar det, men sånt är livet när man är klantig "/  Hatar mig själv verkligen för att jag inte kan vara med pågrund av foten.

segt segt segt, jag hatar sega dagar och sånt är det gått om nu faktiskt men snart är det dags för strömsholm :D

och inte vet jag om jag ska fortsätta vara i bomhus i stallet heller, trevligt ställe och fina hästar, men travare är nog inget som jag kommer kunna utvecklas på som egen ryttare, så ska försöka leta någon som har en ridhäst ist som behöver hjälp, får väl se hur det går :)

har även kommit på att jag har blivit väldigt pigg på mornarna nu när jag har börjat i gävle och måste stiga upp tidigt om jag ska med tåget som går 6, men som alla kanske har listat ut så är mitt nya hobby att åka tåg :) någon som vill hänga med någon dag? ;)
men snart är det sommar lov och jag ska inte åka tåg på hela lovet mer än nödvändigt förståss :)

Kolla på slsting och jäkelskap igår med, shit vilket program, man kan ju inte göra annat än att skratta :D

ha de bra, nu ska jag göra nå vettigt innan mitt tåg går 14.10 någon som ska åka de tåget från gävle kanske?

tjugofemte maj


  det är måndag och vi har fri studieort och för dom som är klar med allt så är man ledig, som jag :) underbart.
men i morgon är det skola igen, vardags ekonomi tror jag att vi ska ha. väldigt happy vill jag säga. 

men det jag vill säga är att man inte ska klanta sig, har ont i foten till och från, kan inte rida, inte gå ut och gå som jag gärna skulle ha gjort i det fina ävdret annars, inte övnings köra, allt är skit just nu. kan inte bara turen komma tillbaka snart. jag skulle egentligen till bomhus i morgon och rida efter skolan med, men inte blir det något av de nu, lär dröja innan jag kan rida igen som de känns, skulle inte var kul att stuka till foten igen och vara tillbaka på ruta ett.

men snart är sommaren här och jag längtar, hjärta till de.
Hör nu något från överväningen (jag sitter i källaren) att det klirrar i besticken och att maten snart är klar.
kanske att jag åker ner till mormor och morfar sen och sover, så får jag iaf lite längre sovmorgon, måste ta tåget som går redan klockan 6, inte något att hurra över direkt. men nu ska jag kila iväg och äta något och sen hitta på något roligt om de ens går med min fot.

jag vill ha tur tur och massa tur :)

och nu är det på tiden att jag också får fara utomlands, så därför kommer det här någon bild sen egypten resan :)









ha de bra ♥


tjugofjärde maj

live the life you love, love the life tou live.


Ännu en ny dag har varit, och snart är det sommar lov :D

Har varit ner till parken i dag med familjen, det var barnensdag där i dag :) trevligt, men gud så mycket folk. sen blev det mjukglass på brollans.

och nu sitter jag bara här och väntar på att farmor och farfar ska komma. sen kanske det blir stallet för att longera bonzai medans anna rider :) skit tråkigt att jag inte kan rida ju :/ hatar detta.

Och jag blir mer och mer sugen på att hänga med mathilda ner till peace and love :) fast vet inte hur jag ska göra riktigt, skulle ju ha varit riktigt skoj  :) jag får fundera lite till och hoppas det finns biljetter kvar tills jag har bestämt mig.

Snart åker klassen ner till strömsholm på tävlingarna med :D roligt.

Vill du ta upp kontakten igen?


tjugotredje maj.

en kväll med min underbaraste som även fixade min blogg, nu ser den inte lika hemsk ut längre :)

Jag saknar dig massor gumman <3 <3

Foten hoppas jag att den blir bara bättre och bättre, även fast den blir mer och mer blå för var dag som går. men än på ett tag blir det ingen ridning :/ fan att jag missar ryttartestet.
nu vill jag ha sommar, med massa sol och bad. föresten så jag jag sjukt sugen på att åka till rasbacken i sommar och tälta med massa vänner :) någon som är på kanske?

I morgon blir det iaf barnens dag med lille bror och familjen, kan nog bli trevligt.
men nu är det på tiden att jag lägger mig om jag ska orka upp i morgon, jag sov ju faktiskt till 11 i dag, rekord på väldigt länge.

Ha det bra, ni kan ju alltid skicka iväg ett sms eller två om ni har lust. ;)


21 Maj

bara lite korta nyheter om vad klantig jag är och att jag lever med oturen med mig på min sida.
Skriver mer någon annan dag då jag har tid :)

Men iaf så i går när vi var ute i Lervik och skulle träna häst vid hand, händer det som inte fick hända. Vi fick en varsin häst på två som vi skulle träna på, sprinaga och gå fram och tillbaka med, allt gick bra tills jag skulle vänd och springa tillbaka, då bara dyker jag ner i marken, men lika snabbt upp igen. knä tänkte jag direkt men så var inte fallet. utan jag vrickar till foten på nå konstigt vis och får jätte ont, kan knappt gå på den och den svulnar upp till en fotboll känns det som iaf. foten blev lindad och jag blev skjutsad till tåget från stallet.
satte mig på tåget och de gjorde ont så fort tåget bromsa till lite häftigt, AJ.

Jag kom hem och det var nån snäll tant som hjälpte mig av med min tunga väska, tack tack.
Sen bestämde vi oss för att åka till akuten när pappa kom och hämta mig så vi åkte dit upp, fick väl sitta och vänta en liten stund innan någon kom, men foten var ju alldeles tjock och blå, så dom kunna inte se vad det var, så vi for vidare till hudik, var väl där runt 8 så fick vi sitta där och vänta ytligare en stund, innan dom kom och kolla på den, sen röntgen, foten bara skakade, läskigt ju..

Men bilderna visade inte någon spricka och heller inget brytet. så jag fick åka hem igen med en rejäl stukning som dom konstaterade, men i mitt fall var det värre än om jag skulle fått en spricka eller något, så det är bara och vänta på bättre tider :) de borde ju komma tycker jag, jag som just har börjaat cykla och träna upp mitt knä. så kronglar foten, vad blir nästa då tro? Så nu hoppar jag på kryckor än en gång och en svullen och ill blå fot :( HELVETE.

Var lite om min klantiga dag, tror inte vi var hemma förens vid 23.00 i går kväll, lagomt trött man var efter tabletter och så gott som ingen middag :/
 
  <--- så här såg min fot ut efter den lilla händelsen :o titta bara på fotknölen. :(

ha det bra :)

19 Maj.

Nationella i dag :(

Kändes väl som om det gick halv dåligt sådär men men det visar sig hur det går :)
Får väl se om det kommer ett samtal hem från anna i helgen om att man fått ett Ig, man kommer ju vara as nervös ju :O men det tror jag faktiskt inte..
Lunch och nu kommer det en veterinär som ska prata om smittskydd.. Sen slutar vi :)

Ska även försöka leta mig bort mot Bomhus och träffa en tjej med två hästar som jag kaske ska börja sköta någon dag i veckan :) hoppas det är bra så jag får något att göra på kvällarna (:
men shit va nervös jag är.. bara av att inte veta vart man ska av är ju skrämande.. hoppas jag kommer av på rätt plats.

Men nu ska jag göra mig klar och sen gå till bussen, skriver mer när jag kommer hem om hur det gick :) 

ha det bra och önska mig lycka till.

18 Maj.

Prov i hästkunskap i dag då. tror det gick bra iaf, hoppas på det :)

Nu blir det ..... ? ja du vad händer nu, vi böörja lektionen för 10 minuter sen och ingen är här typ, ingen lärare iaf.
Senare i kväll blir det till att städa badrummet och sen tita på lite tv tror jag, ingenting att plugga har jag heller. Jo nationella i morgon i matte men det får gå som det går. Kanske kollar ingenom matteboken en snabbis.
Sen ska jag försöka ut och cykla en sväng med, slutar klockan två tror jag, härligt.

Jag saknar dig massor gumman <3 Vi måste verkligen träffas nu snart. <3

Förlåt om jag gjort detta till så som det inte skulle bli.
Var det verkligen så här det skulle bli?
Jag har svikit dig alt för många gånger nu och jag vet inte om jag vågar ta upp kontakten igen.
Vad tycker du om det? jag villa nog inte att det skulle bli såhär jag heller.
Men min rädsla övertar mig säkerligen.
Men jag är trött på allt detta nu, jag vill ha det anorlunda.

17 Maj.

LÖRDAG :D

Hände inte så mycket, var i väg och körde med pappsen på fm och sedan bar det upp till stallet med anna, red Nancy och Korven, jagvet inte hur längesen det var vi hade dom nu, men dom är söt (: och jag kännde mig riktigt lång på en ponny med för den delen, men det gick. Troja var också väldigt duktigt när vi tog nancy ifrån henne, men ingen sprängde tråden iaf ;)

På kvällen åkte jag till pappa först och åt lite god mat (:
Sen fick jag så himlans tråkigt så skicka ett sms till maria bara så där ändå och vilken tur att jag gjorde det då, för rätt som det var efter mycket stress och ett mycket seg moppe kom jag ner till köpingen och var på väg till hudik på crusing med Maria och några till. vi parkerade och gick och leta reda på marias kille och sen träffa vi på många andra trevliga typer med :D donken blev det ju såklart innan hemfärden, och sen fick jag skjuts hem fast moppen kvar på ljusdal, men trevligt trevlig hade vi :) tack för kvällen brudar and boys.

vaknade av att mamma frågade om jag villa med på match till hudik och kolla på fotboll, såklart man villa det :) men det känndes rätt tungt att kiva på runt halv 9 när man inte somnade förens 3 typ :/ så nu börjar det kännas av.
Så blir nog snart sängen för mig :)

I morgon är det skola igen med häst prov, hur mycket som helt så det blir till att plugga i morgon på tåget och vara vaken hela tiden, kännse heller inte så lockande, men får hoppas på att man är lite mer utvilad och pigg än vad man är nu iaf.

skriver mer i morgon :)  ha det bra <3

14 Maj.

Så var det 14 Maj.
Dagarna bara rullar i väg och snart är det verkligen sommar lov :)
Tänk att jag redan har gått ett år i Gävle, gud va fort det har gått, och även ett år sedan jag lämnade underbara vintergatan för nya äventyr :)

Underbar vecka har vi i skolan nu med, slutar före lunch varje dag, förutom i morgon då vi ska ha löshoppning :) men jag hinner ändå ta två tåget hem.

Gårdagen var väl hur bra som helst, känndes rättmeningslöst att åka till skolan och vara där enbart 2 timmar nästan för att sedan vänta in nästa tåg, nationella prov i matte var det och det känndes faktiskt som att det gick bra, hoppas det gjorde det med, för ett vg skulle inte sitta dåligt ( = på eftermiddagen åkte jag upp till Kurrbo en sväng för att egentligen bara prata med Linda men det blev lite longering med Bonzai med :D duktig lillkillen har blivit då, och om du läser detta Anna så är det mycket bättre att longera han själv än om både du och jag ska stå där. mycket duktigare var han och lyssnade väldigt bra, så det var kul. På kvällen åkte jag ner till mormor och morfar för lite sovning så jag kom till tåget på morron. mormor och jag var till gammel mormor i går kväll med, vilken otur man egentligenman kan ha, det går bara utför men snart borde det väl ändå vända, man kan ju iaf hoppas. 

Morfar skjutsa mig till tåget i morse och ännu en dag då det känndes onödigt att gå till skolan för att ha en redovisning och sedan gå hem, men jag kunnde ta 10 tåget hem igen så ingen gladare än jag :) 

Kom hem och gjorde inget alls. Frida och ungarna kom och hälsade på lite, gull ungar (: Senare kom även Linda med bebisarna och Charlie hit och lekte lite. ;) fullt hus hela dagen, och den kom den inte efterlänktade städningen, men skönt att det är gjort nu iaf och att jag slipper dit i morgon :)  

Jag som tänkte åka upp och rida i dag, men så blev ju inte fallet och även om jag nu skulle kunna åka upp så är jag inte i topptrimm för det, trötter. Så ska nog åka ner till mormor och morfar nu igen och sedan sova. blir att jag sover där nu så jag kommer till tåget på morron :) 

Och nu vill jag faktiskt att mattis kommer hem så jag får träffa na, nu var det så här längesen igen :/
men hoppas du haft det bra i Egypten :)

men nu får det vara nog för mig den här gången, ha det bra. :)   


12 Maj.

GRATTIS Maria, Kristina och Elisabet och till alla andra som fyller år i dag, hoppas ni får en bra dag :) 

I går var jag hemma, studiedag vilket resulterar i att man är ledig.
Blev en sväng till mormor och försökte hjälpa dom och få ihop en stålsäng, vilket inte gick så bra först en gubbe kom som jag inte vet vam var och hjälpte till.
Sen när dom gick ut till affären så ser han att ett bord är felvänt, hur man nu kan lyckas med det men min mormor lyckas med allt. så alltså de som skivan skulle ligga på var som ben och där bordsskivan låg var ben, haha. men det blevrätt sen :)
Titta med mamma på lite gardiner med, vill ha lite nytt till lägenheten nu och sen har jag hittat ett bord jag vill ha med (:

Så i dag var det till att åka till gävle igen med massa packning som egentligen inte skulle behövas.  men men.
Min vecka ser ut så här.
Tisdag, går till 15.00
Onsdag. nationella i matte A och sen slutar vi kl 11.00
Torsdag. Redovisning projektet (foder) från 8 till 10, sen slutar jag, så jag kan åka 10.10 tåget hem :)
Fredag. löshoppning ute på lervik och slutar kl.13.00 

En hel underbar vecka :D
Men med mycket åkande i tåg, men det ska nog gå bra, för vem vill vara kvar i gävle när vi slutar 10 eller 11? inte jag iaf. får se hur jag gör, kanske försöka få ner syster eller Anna så har jag lite sällskap ;)  

I dag ska jag iaf hem till lägenheten direkt och kolla hur det blev när dom måla listerna och taket och sånt, så får vi se vad det blir på väggarna sen :) skönt att få omrenoverat.

Det var de jag hade för denna gång. kanske kommer mer sen men nu ska jag skriva lite mer på projektet och göra klart powerpointen.

Jo om ni vet någon här i Gävle som skulle behöva lite hjälp med hästen någon dag i veckan så får ni gärna säga till mig, det börjar bli lite tråkig nu på eftermiddagarna så något att göra skulle sitta fint :) 


<3


9 Maj

1 dag kvar :)

I dag blir det troligtvis ingen ridning, hinner nog inte. men jag vill upp..
Ska till pappa nu och baka lite, sen kommer farmor och farfar och ska gratta mig. Det är ju faktiskt jag som blir 17 i morgon :)

Nu väntar Agnes så det är väl bäst att vi åker då. (=
skriver mer nån annan dag.

<3


6 Maj.

4 dagar kvar : )  

Ridningen i dag gick faktiskt förvånansvärt bra, fick rida Dino. Kändes bättre efter ett litet uppehåll med knä problemet och det tyckte ridlärarna också. Jag hade en mycket bättre sits, plus på det :D det går framåt, och inget tjat på hälarna är det nu heller, underbart :) På teorin var det lastning, några knep som dom sa kanske man kan använda sig utav.

Nu på eftermiddagen blir det tvättning, jag hade ju ganske mycket som behövdes tvättas om jag säger så.
Nu har det ordnat sig med målningen med, dom kommer i morgon och ska måla lister och tak typ, sen väggarna blir det senare, nu ska det bli snyggt. Även att jag har en super ide som jag vill göra här, men det går nog inte eftersom det är typ gips väggar tror jag.. men jag ska försöka. att sätta upp ett bord på väggen som man kan fälla ner om man vill och sen ihop fällbara stolar, jag får ett bättre bord och det blir inte trångt, bara +++ (= 

Ikväll blir det även att packa väskan hem, känns ju som om man inte är här nått, men det är skönt att komma hem med :)
sen så ska jag nog gå och handla lite (mat) inte lika roligt att handla, men det behövs :) jag är sugen på att äta sallad i kväll, så det får det nog också bli : )

I morgon är det nationella prov. det sista i engelskan och sen är det inte nå mer nationella i det, underbart ju :D Så även om det inte är kul får jag bita ihop eftersom det är det sista ( =

tjingeling <3

5 Maj.

Tjo flöjt.

5 dagar kvar.

och 36 hela dagar kvar till det är sommar looooov :)

var någon dag sen jag skrev nu och jag som skulle bli bra på att uppdatera. attans det sket sig.
skriver om dagen som varit direkt nu. Har haft pbl hela dagen förutom en timme på em då vi hade matte.
Var till bibblan med Bella och lånade nån bok om foder med, men det stod väl inte så mycket eller är det jag som inte har letat tillräckligt.

Prata med Inga idag med om att lägga till en iv kurs, så nu ska jag läsa pyskologi (stavningen ;) med.
Så nu på kvällskvisten har det blivit en del städning i köket med. stiligt.
och på torsdag kommer dom är ska måla om mitt badrum :D men förstår inte riktigt hur då jag tydligen ska skriva på ett papper med färger och sånt och jag har inte ens fått någon färg att välja bland får inte tag på gubben jag hyr av heller så ser väl hur det blir :)

Har även hittat en medryttar häst här i Gävle, så nu ska jag troligtvis inte behöva ha så tråkigt på kvällarna (: får se om det blir något.
Inte något ba på tv är det hellre :( så blir nog sovning ganska tidigt i kväll tror jag : ) skönt det med.

JAG VILL HA SOMMAR :D

Sov gott (:


30 April

Bror min bara växer och snart så kommer dom nog hem, hoppas jag på iaf :) Tidigare i veckan har jag varit i hudik och varit med mamma och lill killen :) I dag blir det grillning och sen får man se vad som händer, Emma följer med mig hem med. Det blir nog trevligt iaf :)  Myyys med mathilda och Emma i kväll :)
Nu är det bara 11 dagar kvar tills jag fyller år.
Bada och sola och rida, finns det något bättre? nej jag tror faktiskt inte det.

SOMMAR :D

2 Maj.
Finns det något härligare väder än detta?
svar: nej.
I dag har jag bara varit hemma, gick ut och gick med bruno i morse, shit va varmt, men man ska inte klaga. :)
moster och kusinerna har kommit en sväng i dag med. och så nu snart blir det stallet med anna (:
Får se vad som händer senare. kanske jag måste plugga lite? fast vem vill göra det när vädret är på topp från morgon till kväll. inte jag iaf.

<3

RSS 2.0